3500 nemačkih reči sa prevodom za nivoe A1, A2, B1 – preuzmite besplatno


Riječ autora


Pred Vama je rečnik koji sadrži 3500 reči na nemačkom jeziku sa prevodom. Reči su raspoređene od nivoa A1 do B1. Rečnik je namenjen  kako učenicima u osnovnim i srednjim školama, tako i studentima i svima onima koji već u izvesnoj meri vladaju nemačkim jezikom, kao i onima koji aktivno usavršavaju svoje znanje nemačkog  jezika.

Rečnik obuhvata leksiku savremenog nemačkog govornog i književnog jezika, kao i izvestan broj reči iz raznih naučnih oblasti. Izbor leksike je izvršen po kriterijumu učestalosti reči i njihove aktuelnosti, pri čemu se vodilo računa da se najpre navede ona nemačka reč koja najadekvatnije prenosi značenje odrednice na srpskom jeziku.

Nadamo se da će rečnik našim korisnicima biti od koristi i da će pomoći njega uspešno savladati nemački jezik.


Da se prisjetimo


A1

Može razumjeti i primijeniti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje ciljaju zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, i drugim ljudima postavi pitanja o njima – npr. gdje stanuju, kakve ljude poznaju ili kakve svari imaju – i odgovoriti na pitanja ove vrste. U stanju je sporazumjeti se na jednostavan način, ako sagovornica ili sagovornik polako i jasno govori i ako su spremni da pomognu.

 
A2

Može razumjeti rečenice i često upotrebljene izraze, koji su povezani sa oblastima neposrednog značenja (npr. informacije o osobi i porodici, kupovina, posao, bliža okolina). Može se sporazumjeti u jednostavnim, rutinskim situacijama, u kojima se radi o jednostavnoj i direktnoj razmjeni informacija o poznatim i uobičajnim stvarima. U stanju je uz pomoć jednostavnih sredstava opisati sopstveno porijeklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i stvari u vezi sa neposrednim potrebama.


B1

Može razumjeti glavne tačke kada se koristi jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim stvarima u poslu, iz škole, slobodnih aktivnosti itd. Može savladati najveći broj situacija, sa kojima se susreće na putovanjima iz jezičke oblasti. Može se jednostavno i povezano izjasniti o poznatim i ličnim sferama interesovanja. Može izvještavati o iskustvima i rezultatima, opisati snove, nade i ciljeve i dati obrazloženja i objašnjenja o planovima i stajalištima.




Za svaki slučaj evo i drugi link



Preuzeto od Smiljka Tomanović (University of Belgrade, Sociology, Faculty Member).
Get updates in your Inbox
Subscribe


njemackijezik.net by F.E. is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International